latinica  ћирилица
21/02/2018 |  15:04 | Аутор: РТРС

Подвале и манипулације Србима у Федерацији

Предсједник Координације српских организација у Мостару Душан Голо каже да су мостарски Срби огорчени због сталних подвала и манипулација које поједине странке чине Србима у ФБиХ, а најсвјежији примјер за то је усвајање иницијативе посланика у Представничком дому ПС БиХ Дениса Бећировића која представља обично политиканство.
Душан Голо - Фото: РТРС
Душан ГолоФото: РТРС

- Иницијатива коју је посланик СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић покренуо због неконститутивности Срба у четири кантона у ФБиХ је обично политикантство. И лаику је јасно да парламент БиХ нема никакву надлежност када је ријеч о конститутивности народа у кантонима и Федерацији БиХ. Онај ко би требало да се бави том чињеницом је федерални парламент - каже Голо.

Он напомиње да СДП има већину у Клубу Срба у Дому народа Парламента ФБиХ, те пита зашто нису покренули питање неконститутивности Срба.

- Ово су обичне политичке игре у које се покушавају увући и представници српског народа, да се Срби у ФБиХ нађу између чекића и наковња и да буду највећа жртва у постизању политичких поена неких странака - рекао је Голо.

Упозорава да они који раде ове ствари не мисле добро српском народу.

- Колико они мисле добро српском народу најбоље се види када су конкретне ствари у питању. Па тако када се усвајао буџет града Мостара и буџет ХеНК, сви они који су причали о српској конститутивности окренули су плочу и гласали против те конститутивности - наводи Голо.

Он каже да се Срба сјете само када треба убрати јефтине политичке поене.

- Нисмо ни ми толико наивни и неписмени да насједамо на те игре. Овакав став када је ријеч о тој иницијативи подржавају једногласно сви чланови Координације у којој су и политичке странке - истиче Голо.

Извор: СРНА