latinica  ћирилица
21/02/2018 |  14:54 | Аутор: РТРС

Изетбеговић најављује нове чистке у СДА

Предсједник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић најавио је нова искључења из те странке након посљедњих дешавања у Кантону Сарајево и Тузланском кантону.

Међу онима који ће бити искључени из ове странке је и Мирсад Кукић којег Изетбеговић оптужује да је дириговао дешавањима у вези са смјеном Владе Тузланског кантона.

"Влада коју је предводио премијер Гутић је заиста направила добар посао у претходне три године, и никаквог разлога за смјену није било осим још једног показивања самовоље и моћи Мирсада Кукића. Ово је само посљедњи у низу потеза којима је Кукић уклањао успјешне и цијењене страначке кадрове у Тузланском кантону само зато што га нису беспоговорно слушали" Итиче Изетбеговић.

Одговарајући на питање да је СДА остала без два кантонална премијера у неколико дана и да он више не контролише странку, Изетбеговић је рекао да дешавања у вези с кантоналним премијерима нису завршена јер је приликом смјена, как је оцијенио, направљен је низ грубих кршења Пословника Скупштине Тузланског кантона због чега ће се тражити изјашњење Уставног суда Федерације БиХ.

"СДА итекако управља процесима, прецизније процесом чишћења властитих редова и увођењем реда и дисциплине пред изборну трку. Нисмо одустали и наставићемо уклањати све који су нанијели или наносе штету снази, угледу и функционалности странке", каже Изетбеговић.

С друге стране више стотина чланова СДА у Градачцу синоћ је дало подршку Мирсаду Кукићу и новоименованом предсједнику Општинског одбора СДА у овом граду Хусеину Топчагићу који обавља функцију министра унутрашњих послова Тузланског кантона.

Извор: Агенције