latinica  ћирилица
21/02/2018 |  12:40 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Црнадак: МИП БиХ не ради против интереса Републике Српске

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да Министарство иностраних послова /МИП/ БиХ не ради против интереса Републике Српске и апеловао да политичари буду одговорни према јавности и воде нормалну политичку борбу.
Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак - Фото: СРНА
Министар иностраних послова БиХ Игор ЦрнадакФото: СРНА

Црнадак је, на данашњеој конференцији за новинре у Сарајеву по повратку из Катара, нагласио да је број Срба у МИП-у БиХ и на руководећим мјестима и у дипломатско-конзуларним представништвима /ДКП/ које им припадају много већи од када је ступио на дужност министра, те навео да је лично у Бањалуци организовао неколико великих међународних догађаја, а да СНСД претходно није ниједан. Он тврди да није запослио брата свог шефа кабинета у Амбасади у Канади и да је ријеч о особи која ради у МИП-у већ 12 година.

Коментаришући закључке Привремене истражне комисије Дома народа парламента БиХ за прибављање информација о спољнополитичком статусу БиХ, Црнадак је најавио да ће МИП идуће седмице тој комисији упутити одређене одговоре, односно коментаре.

Осврћући се на изјаве које је претходних дана о његовом и раду МИП-а БиХ дала предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, Црнадак је рекао да су обоје на одговорним позицијама и да треба да покажу више одговорности према јавности. Он истиче да треба водити нормалну политичку борбу, јер оно што ће се десити у октобру јесу избори, а не борба на живот или смрт.

Црнадак није дозволио да му новинари постављају питања, правдајући се чињеницом да је три дана био службено одсутан из БиХ.

Извор: СРНА