latinica  ћирилица
21/02/2018 |  10:16 | Аутор: РТРС

Неодржива Рамљакова позиција повјереника за "Агрокор"

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић оцијенила је да је неодржива позиција Анте Рамљака на мјесту повјереника хрватске Владе за "Агрокор" јер је неко вријеме био запослен у фирми која је са овим концерном посредно склопила милионски уговор за савјетничке услуге.
Агрокор (Фото: progressive.com.hr) -
Агрокор (Фото: progressive.com.hr)

Китаровићева је рекла да су хонорари савјетника "Агрокора" претјерано високи, дубоко неморални и да представљају сукоб интереса.

Она је у изјави хрватским медијима навела да је Влада преузела одговорност у вези са кризом у "Агрокором" и спријечила урушавање привредног система.

"Добро је да се стање стабилизовало, да су сачувани послови и радна мјеста. Али посебно брине чињеница да је случај "Агрокор" Влади одузео толико енергије да се сви сада бавимо гашењем пожара, а не новим инвестицијама, отварањем нових радних мјеста, реформом државне управе", упозорила је Китаровићева.

Рамљак је поднио оставку на мјесто повјереника Владе Хрватске за "Агрокор" због сталних напада и притисака. Оставку је поднио премијеру Хрватске Андреју Пленковићу на састанку у хрватској Влади на којем је расправљано о будућности "Агрокора".

Рамљак је прије двије седмице сву документацију о савјетницима донио хрватском премијеру који је наредио анализу.

Предаја документације је услиједила након избијања афере у којој је откривено да је компанија у којој је Рамљак радио прије преузимања функције повјереника добијала 250.000 куна /33.600 евра/ седмично за услуге главног савјетника у процесу реструктурисања "Агрокора.

Извор: Срна