latinica  ћирилица
21/02/2018 |  08:17 ⇒ 08:25 | Аутор: РТРС

Данас јаче падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ пријеподне се очекује више снијега на југу и истоку, а послијеподне на западу, уз највишу дневну температуру од нула до седам степени Целзијусових.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Ујутро на југу киша, у осталим предјелима снијег, а нешто јаче падавине очекују се на планинама на југоистоку и југозападу, уз пораст сњежног покривача.

"На сјеверу и западу у првом дијелу дана биће више сувог времена уз слаб снијег, а у Посавини и Семберији ће се мијешати слаба киша и сусњежица", саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана падавине постепено јачају на западу уз даљи пораст сњежног покривача. Највише снијега очекује се у вишим предјелима Крајине, док ће на сјевероистоку и даље бити мање падавина.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Хан Пијесак минус пет, Мраковица минус четири, Дринић, Калиновик и Соколац минус три, Мркоњић Град минус два, Крупа на Уни и Шипово минус један, Рибник, Бијељина, Гацко, Градишка, Зворник и Рудо нула, Нови Град, Фоча, Приједор, Србац, Бањалука, Сребреница, Вишеград и Добој један, Билећа три, Требиње пет степени Целзијусових.

Сњежни покривач јутрос је највиши на Мраковици - 62 центиметра и у Дринићу - 59 центиметара, а најнижи у Бијељини - један центиметар.

Извор: СРНА