latinica  ћирилица
20/02/2018 |  21:16 ⇒ 21/02/2018 | 18:02 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Влада ће остати упамћена по изградњи болница, путева, школа, повећању пензија... (ВИДЕО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да доношење Приједлога одлуке о износу гаранција од 750 милиона КМ које Српска може да изда у овој години по хитном поступку нема ништа са изборном годином, већ да се пружи шанса и локалним заједницама и јавним установама.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

"Што се тиче финансија, неће се десити грчки сценарио, јер је Српска по питању финансија стабилна. Улудо га призивате, неће га бити. Банкрота Српске неће бити", рекао је Тегелтија у завршној ријечи у Народној скупштини поводом Приједлога те одлуке.

Он је додао да ће Влада Српске процијенити колико је добар пројекат који пристигне на оцјену за давањем гаранција за кредитна задужења.

Тегелтија је нагласио да ће Влада Српске, предвођена Жељком Цвијановић, остати упамћена по изградњи клиничког центра у Бањалуци, болница у Бијељини и Источном Сарајеву, студентских домова, школа, ауто-путева, повећања пензија, да раст прихода није резултирао повећањем пореза.

Он је истакао да све блокаде према Српској које су долазиле из Сарајева и од међународне заједнице нису успориле њен раст.