latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:24 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

У бијељинској болници забрањене посјете

Из дана у дан све више је пацијената обољелих од респираторних инфекција, али, како кажу у Дому здравља у Бијељина, није ријеч о епидемији грипа, нити је обољелих више него у истом периоду прошле године. На поручју Бијељине је око 800 пацијената са симптомима обољења сличним грипу. У бијељинској болници забрањене су посјете болесницима.
Бијељина, болница - Фото: РТРС
Бијељина, болницаФото: РТРС

Хигијенско-епидемиолошкој служби бијељинског Дома здравља пријављено је 190 пацијената са обољењима сличним грипу, а још се око 600 пацијената јавило љекарима због респираторних инфекција.

- У таквим случајевима препоручујемо мировање и симптоматску терапију која подразумијева коришћење лијекова за снижавање тјелесне температуре или лијекова за искашљавање или смањење кашља, те капи за нос, зависно од тога какве тегобе пацијенти имају - наводи Бојана Палексић Докић, специјалиста породичне медицине.

Љекари препоручју и појачане хигијенске мјере, чешће прање руку, избјегавање окупљања, провјетравање просторија, а и сами користе заштитне маске.

Од вирусних инфекција грађани се најчешће штите здравијом исхраном.

У Болници Свети Врачеви у Бијељини од почетка ове седмице забрањене су посјете болесницима због ризика од вирусних инфекција, саопштено је из ове јавне здравствене установе.