latinica  ћирилица
13/02/2018 |  13:45 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Хрватску на 63. Евросонгу представља Франка Бателић

На овогодишњем, 63. такмичењу за најбољу пјесму Европе Хрватску ће представљати Франка Бателић, млада умјетница снажног и школованог гласа, која ће у Португалу извјести пјесму "Crazy".
Франка Бателић - Фото: Screenshot/YouTube
Франка БателићФото: Screenshot/YouTube

Аутор нумере "Crazy" је Бранимир Михаљевић, а ауторка текста Франка Бателић, јавља хрватски Јутарњи лист. Хрватска пјевачица је до сада издала 12 пјесама и остварила три гостовања у композицијама које изводе други пјевачи.

Франка се певањем бави од треће године. Изводећи пјесму "Ружа у камену", 2008. године, освојила је награду публике на Хрватском радијском фестивалу, а та нумера освојила је и чланове удружења обожавалаца највећег европског музичког такмичења (ОГАЕ), које окупља четрдесетак европских клубова љубитеља „Пјесме Евровизије“ и тако побиједила у конкуренцији од 28 пјесама, наводи се у тексту Јутарњег листа.

На фестивалу „Дора“, на којем се бира представник Хрватске на „Евросонгу“ наступала је 2009. године са "Пјесмом за крај".

Евровизијске сцене покушала је да се домогне и изводећи пјесму "На твојим рукама" на 18. конкурсу ХРТ-а за представника Хрватске на „Пјесми Евровизије“.

„Спремни смо за изазов и даћемо баш све од себе да у Португалу Хрватску представимо на најбољи могући начин“, закључила је млада музичарка.

Извор: РТС