latinica  ћирилица
12/02/2018 |  20:01 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Расположена Звезда прејака за Задар

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Задар на свом паркету у 20. колу АБА лиге са 97:67.

Звезда је успјела пред крај сезоне да се домогне првог мјеста и то мјесто је сачувала пред посљедња два кола регионалне лиге.

Звезда је Задар поразила оног тренутка када је стегла одбрану и опустила руку у шуту за три поена. Мало изгубљених лопти, чак 13 тројки и много закуцавања донијели су Звезди важну побједу.

Најефикаснији су у Звезди били Џејмс Фелдин и Ален Омић са по 14 поена, 13 је убацио Лесор, 11 Јанковић, а 10 Дејан Давидовац. На другој страни је Кристијан Крајина имао 16, а једино је још Престон Ноулс био двоцифрен са 10 поена.

Почетак утакмице послије уводних поена Немање Дангубића није наговјештавао овакав расплет јер су гости врло брзо дошли до предности 10:4.

Послије првих пет минута, црвено-бијели су појачали одбрану што је уз добру ролу Лесора и двије узастопне тројке Фелдина, па Дангубића вратило "тас" на страну црвено-бијелих.

Звезда је тако прву четвртину завршила са предношћу од три поена 22:19, а у другој је заиграла још ангажованије, како у одбрани, тако и у нападу. Тако се серијом 7:0 дошло и до прве двоцифрене разлике у корист Алимпијевићеве екипе 29:19.

Није се много видјело да су прије само три дана играли евролигашки дуел са Арманијем јер су енергетски током друге четвртине изгледали заиста добро.

То им је донијело неколико добрих одбрана које су послије закуцавања Ениса и Бјелице омогућиле домаћину да оде и на +15 (42:27) на четири минута до полувремена.

Задар је, ношен Кристијаном Крајином и Јаковом Владовићем, успио да смањи заостатак до полувремена, али не и да допринесе преокрету у посљедња четири минута до паузе.

Извор: Б92