latinica  ћирилица
12/02/2018 |  18:01 | Аутор: РТРС

Божовић: Одмотава се клупко у вези са убиством Ивановића

Замјеник предсједника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Ксенија Божовић рекла је да вјерује да хапшење двојице Срба, припадника Косовске полицијске службе, због пропуста у обезбјеђивању доказа са мјеста на којем је убијен Оливер Ивановић, представља сигнал да се истрага коначно води у правцу прикупљања доказа и расвјетљавања тог монструозног злочина.

"Хапшењем двојице Срба, припадника КПС-а, почело је да се одмотава клупко и скида вео тајне са тог монструозног злочина", изјавила је Божовићева.

Она је нагласила да је лично тог јутра 16. јануара, када се догодило убиство, упозорила припаднике КПС-а да нису обезбиједили мјесто убиства, нити су предузели било какве активности да спријече уништавање трагова, као што је
затварање саобраћаја у Сутјеској улици.

Изразивши бојазан да ће истражни тужилац саопштити да су трагови уништени, Божовићева је позвала међународни фактор, косовске и српске безбједносне институције, да професионално спроведу истрагу у оквиру својих надлежности.

"Свима је јасно да ће, уколико то безбедносне и политичке структуре желе, наредбодавци, уколико их има, и починилац убиства Оливера Ивановића убрзо бити пронађени", каже Божовићева.

Она је апеловала да истражни органи не штеде ни Србина, ни Албанца, нити припадника неке друге нације који је на било који начин повезан са убиством или истрагом у вези са убиством Оливера Ивановића.

"Неприхватљив је покушај појединих медија да се заштитнички односе према било коме јер је, вјерујем, циљ свих да ово убиство буде расвијетљено што прије. У супротном ће се наставити и ојачати страх Срба и грађана на сјеверу Косова и поспјешити расељавање", закључила је Божовићева.

Извор: СРНА