latinica  ћирилица
12/02/2018 |  13:49 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево - Нападнут и тешко повријеђен полицајац

Мушкарац чији су иницијали Д.Г. /23/ физички је напао и тешко повриједио полицајца на Сокоцу који је вршио службену дужност.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено је да је полицији 10. фебруара пријављено да су два непозната лица у Улици Јове Јанковића, општина Соколац, поломила прозорска стакла на угоститељском објекту.

Током оперативног рада полицијски службеници дошли су до сазнања да се у везу са извршењем кривичног дјела доводе мушкарци чији су иницијали Д.Г. и М.М. /22/ са Сокоца, који су затечени у наведеној улици.

Приликом хапшења Д.Г. је, како се наводи, физички напао полицијског службеника, нанијевши му тешке тјелесне повреде, а након хапшења, Д.Г. је наставио да пријети полицијским службеницима да ће након напуштања службених просторија убити њих и њихове породице, те запалити њихову имовину.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је наложио вршење увиђаја, као и предузимање свих мјера и радњи на документовању кривичних дјела напад на службено лице у вршењу службене радње, угрожавање безбједности и оштећење и одузимање туђе ствари.

Полицијска управа Источно Сарајево осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих и сличних понашања.

Извор: СРНА