latinica  ћирилица
12/02/2018 |  10:55 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили телеграме саучешћа поводом несреће у Русији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину због авионске несреће у којој је страдало 65 путника и шест чланова посаде.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Додик је нагласио да је све у Републици Српској дубоко потресла страшна вијест о паду путничког авиона недалеко од Москве, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

"Иако је тешко наћи ријечи утјехе у тренуцима када изгубимо своје најближе, молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе нашег саосјећања", навео је Додик.

Авион руске компаније "Саратов ерлајнз" са 65 путника и шест чланова посаде срушио се јуче непосредно након полијетања са Међународног аеродрома "Домодедово" у Москви.

Извор из руских Служби за ванредне ситуације изјавио је за Интерфакс да нико није преживио пад летјелице.

Авион је био на путу ка Орску, граду недалеко од границе између Русије и Казахстана.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа премијеру Руске Федерације Дмитрију Медведеву поводом авионске несреће код Москве у којој је страдало 65 путника и шест чланова посаде.

"Са тугом и жалошћу сам примила вијест о трагичној авионској несрећи у којој је живот изгубио велики број путника и чланова посаде", наведено је у телеграму.

Цвијановићева је у своје и у име Владе Републике Српске, те у име грађана Републике Српске, упутила изразе најдубљег саучешћа Медведеву, породицама настрадалих и свим грађанима Руске Федерације.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа амбасадору Русије у БиХ Петру Иванцову поводом авионске несреће код Москве у којој је страдао велики број путника и чланова посаде.

"Ваша Екселенцијо, молимо Вас да пренесете ријечи искреног саучешћа предсједнику Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславу Викторовичу Володину, посланицима у Федералној скупштини, руском народу, а посебно породицама страдалих у овој авионској несрећи", наведено је у телеграму.

Чубриловић је у своје и у име Народне скупштине Републике Српске упутио Иванцову изразе искреног жаљења поводом трагичне авионске несреће у којој је страдао велики број путника.