latinica  ћирилица
11/02/2018 |  15:23 | Аутор: РТРС

Михајловић: Српски и хрватски народ треба да се окрену будућности

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да српски и хрватски народ имају пуно тема које се тичу привреде и живота обичних грађана обје земље око којих могу добро да сарађују и поручила да треба да се окрену будућности.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

"Србија зна своју историју и шта је прошао наш народ у односима са Хрватском. Знамо и куда идемо - у будућност", поручила је Михајловићева, која ће као члан државне делегације у наредна два дана боравити у званичној посјети Хрватској.

Како је саопштено из њеног кабинета, Михајловићева је истакла да је инфраструктура оно што повезује Србију и Хрватску и указала да двије земље могу сарађивати на пројектима на жељезници.

"Интерес Србије, сигурна сам и Хрватске, је да пронађемо начин да смањимо гужве на граничним прелазима, како за транспорт робе, тако и да смањимо чекање путника на улазак у Хрватску", рекла је Михајловићева.

Она је напоменула да тема разговора може бити и заједнички наступ на будућим великим инфраструктурним пројектима у региону, као и да постоји много ствари које двије земље заједно могу да ураде и у водном саобраћају.

Михајловићева је истакла и да Србија жели да упозна Хрватску са својим системом издавања електронских грађевинских дозвола, по којима је десета на свијету на "Дуинг бизнис" листи Свјетске банке.

Извор: СРНА