latinica  ћирилица
11/02/2018 |  13:11 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

СНСД: Подршка запосленима ОШ "Доситеј Обрадовић" из Добоја

Градски одбор СНСД-а Добој дао је данас пуну подршку запосленима и менаџменту Основне школе /ОШ/ "Доситеј Обрадовић" из овог града и позвао градоначелника Обрена Петровића да "не изазива националну нетрпљевист зарад својих и појединих бошњачких политичких циљева".

Шеф Клуба одборника СНСД-а у добојском парламенту Сања Вулић најавила је да ће добојски СНСД тражити мишљење од Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске да ли добојска Скупштина града може разматрати информацију о овој школи, коју је иницирао Петровић, који каже да има сазнања да постоје одређени међунационални проблеми у овој школи.

"Надам се да несмотрена изјава градоначелника неће изазвати несклад у тој школи", рекла је Вулићева на данашњој конференцији за новинаре ове странке у Добоју.

Она је Петровићеве активности оцијенила као предизборно позиционирање са појединицима из реда бошњачког политичког корупса.

Вулићева тврди да у Основној школи "Доситеј Обрадовић" нема нетрпељивости, неравноправности или дискриминације по националној основи, што је потврдило и Наставничко вијеће, Школски одбор и Вијеће родитеља ове школе.

Она је подсјетила да је менаџмент школе на челу са директором Ведраном Глигорићем за унапређење рада ове образовне установе кроз разне пројекте и уз подршку Владе Републике Српске ангажовао око 500.000 КМ, док је изостала помоћ града Добоја.

Вулићева је похвалила рад директора Глигорића, за кога каже да је дијете погинулог борца и да се издигао изнад личне трагедије, као и да то не утиче на његов професионални рад.

Глигорић је и одборник СП, која дјелује опозиционо у Скупштини града Добоја.

Вулићева каже да је СНСД странка која подржава све повратнике у Републику Српску, у којој сви грађани имају иста права, о чему говори и број повратника, што није случај са Србима у Федерацији БиХ.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић изјавио је раније да има сазнања да постоје одређени међунационални проблеми у Основној школи "Доситеј Обрадовић", коју, како каже, похађа 60 одсто бошњачке дјеце.

"Тражили смо од директора школе да о томе достави писану информацију и упознаћемо Скупштину града са тим дешавањима како би имали што мање проблема и да као град и даље будемо препознатљиви по толеранцији", рекао је Петровић.

Извор: СРНА