latinica  ћирилица
11/02/2018 |  08:30 | Аутор: РТРС

Слаб снијег, послијеподне престанак падавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће пријеподне бити претежно облачно и хладније са слабим снијегом, а послијеподне се очекује престанак падавина, уз дневну температуру ваздуха до пет степени Целзијусових.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Јутрос је облачно уз слаб снијег, на југу Херцеговине претежно суво. Очекује се мала количина падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус три до један, у вишим предјелима од минус шест, на југу до три степена Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на југу око 10 степени Целзијусових, у вишим крајевима од минус три.

Средином дана падавине престају у већини предјела, само ће на југоистоку и даље провијевати слаб снијег. Поподне у свим предјелима суво. Увече и у ноћи разведавање уз све хладније вријеме.

Вјетар ће бити слаб сјеверног смјера, а у Херцеговини прије подне умјерено јака бура која ће ослабити у другој половини дана, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у седам часова: Бјелашница минус 12, Хан Пијесак минус пет, Калиновик и Мраковица минус четири, Соколац и Кнежево минус три, Гацко, Невесиње и Мањача минус два, Крупа на Уни, Мркоњић Град и Источно Сарајево минус један, Сребреница, Фоча, Шипово, Ливно, Бугојно и Котор Варош нула, Крупа на Врбасу, Бањалука, Бијељина, Зворник, Нови Град, Приједор, Рибник и Рудо један, Вишеград два, Билећа три, Сарајево четири, Требиње пет, Мостар шест, Неум осам степени Целзијусових.