latinica  ћирилица
10/02/2018 |  08:56 ⇒ 08:59 | Аутор: РТРС

Облачно и хладније, послијеподне слаб снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће пријеподне бити претежно облачно и хладније, а послијеподне се очекује слаб снијег, уз дневну температуру ваздуха до пет степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутрос је хладно и мјестимично магловито али без падавина, осим на западу Крајине гдје провијава слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до један, у вишим предјелима до минус осам, на југу до четири степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на југу око 10, у вишим крајевима од минус два.

Од средине дана у већини предјела биће слаба сусњежица и снијег. На сјевероистоку и на југу Херцеговине остаје претежно суво, а слабе падавине се у овим предјелима очекују према вечери.

Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине сјевероисточног смјера, а у Херцеговини и југозападу умјерена бура са јаким ударима брзине од 40 до 65 километара на час, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус осам, Бјелашница минус седам, Хан Пијесак минус шест, Кнежево минус пет, Мањача минус четири, Гацко, Мраковица, Мркоњић Град, Сребреница и Источно Сарајево минус три, Вишеград, Добој, Калиновик, Србац, Шипово, Челинац, Котор Варош, Тузла, Ливно, Сарајево и Бугојно минус два, Бањалука, Бијељина, Зворник, Невесиње, Рибник и Рудо минус један, Крупа на Уни, Нови Град, Приједор и Фоча нула, Билећа један, Требиње пет, Мостар и Неум седам степени Целзијусових.

Висина снијега: Хан Пијесак један, Гацко два, Мркоњић Град шест, Нови Град девет, Приједор 11, Рибник 14, Крупа на Уни 25, Мраковица 35 центиметара.