latinica  ћирилица
08/02/2018 |  15:27 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Делегација из Турске обишла руту пута Сарајево-Вардиште (ВИДЕО)

Делегација из Турске, у пратњи министра транспорта и комуникација у Савјету министара БиХ Исмира Јуска и амбасадора Турске у БиХ Халдуна Коча, обишла је руту пута Сарајево-Вардиште, дионицу будућег брзог пута чију изградњу финансира Турска.
Ђуровић, Јуско и турска делегација - Фото: РТРС
Ђуровић, Јуско и турска делегацијаФото: РТРС

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић предочио је гостима коју ће предност изградња брзог пута имати за све грађане источног дијела Српске, али и за становнике Босанко-подрињског кантона у Федерацији БиХ.

"Дефинитивно они су става да овај пројекат не треба развлачити и  да треба што бржом динамиком да се ради. И ја сам то у више наврата истицао. Наш је став да нам више не треба година дана да се усагласимо за двије руте, сада смо то дефинисали. Сада треба да идемо у рејешавање, прављење пројектне документације и свима је у интересу да што прије виде градилиште на нашем терену", истакао је министар транспорта и комуникација БиХ Исмир Јуско.

"Општина Вишеград стоји на раасполагању са свом потребном инфраструктуром, људством и документацијом не би ли се то убрзало и дошло до коначног жељеног брзог пута", рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.