latinica  ћирилица
08/02/2018 |  15:14 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Приједор - обиљежен Дан сјећања на страдале полицајце (ВИДЕО)

У Полицијској станици Приједор 2, обиљежен је Дан сјећања на полицајце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату. Поручено је да њихова херојска жртва и допринос у стварању Републике Српске никада не смију бити заборављени.
Приједор: Помен полицајцима - Фото: РТРС
Приједор: Помен полицајцимаФото: РТРС

Младен Глигић у децембру 1994. године на Крупском ратишту тешко је рањен. Каже, ово је прилика да се ода дужна почаст његовим саборцима који су у тим борбама изгубили живот.

"Ово се не смије заборавити, због наших другова, колега, пријатеља, сабораца, који нису међу нама и да им се на овај начин бар минимално одужимо", истакао је бивши припадник приједорског ЦЈБ Младен Глигић.

На Бихаћком ратишту 8. фебруара 1994.године страдало је осам приједорских полицајаца.

"Овај датум је изабран из разлога што је то најтрагичнији дан за приједорски центар, и један од најтрагичнијих дана за МУП Републике Српске током одбрамбено-отаџбинског рата", рекао је предсједник Борачке организације ПУ Приједор Војислав Кондић.

"Овај наш чин је доказ да они нису и не смију никад бити заборављени, и сасвим сам сигуран да ће будуће генерације радити исто, јер ова спомен плоча их чини бесмртнима", поручио је начелник ПУ Приједор Далибор Иванић.

У протеклом рату живот су дала 782 припадника МУП-а Српске, од којих су 74 били припадници некадашњег Центра јавне безбједности Приједор.