latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:45 | Аутор: РТРС

Митровићева "Одисеја" до Фулама

Фудбалски репрезентативац Србије Александар Митровић открио је невјероватне датаље о томе како је посљедњег дана прелазног рока у драматичном финишу стигао на позајмицу у енглески друголигаш Фулам.
Александар Митровић (Фото:.alo.rs) -
Александар Митровић (Фото:.alo.rs)

Митровић је испричао анегдоту из Брисела, гдје је првобитно требало да доврши раније договорену позајмицу свом некадашњем клубу, Андерлехту. Наиме, тада се умало онесвијестио од глади због чекања финализације трансфера који се на крају изјаловио. А онда је у посљедњим минутима прелазног рока потписао за Фулам.

- Када је пропао договор са Андерлехтом преко Снепчета сам послао поруку Јокановићу "Како си?", а он се шалио да чека да ми се изјалови трансфер. Одговорио сам му "Данас је твој срећан дан, договор је прекинут" - рекао је српски голгетер за британски Тајмс.

Јокановић је одмах контактирао управу клуба, она је дала "зелено свјетло", али је онда настао нови проблем. Било је 11 сати увече, требало је наћи доктора да се обави хитан медицински преглед. Све је, на срећу, обављено на вријеме и завршено у 23.45. Петнаест минута прије краја прелазног рока.

Митровић, који истиче да је упраов због Јокановића и изабрао нову радну средину, признаје да је Њукасл велики клуб, али да мора да игра како би "скупио минуте" пред Свјетско првенство.

- Менаџер Њукасла Рафаел Бенитез зна колико поштујем клуб, надам се да ће остати у Премијер лиги. Прелазак у Фулам је најбоља опција за мене, вјероватно боља и од Андерлехта. Екипа игра најбољи фудбал у Чемпионшипу - истакао је Митровић.

Тајмс је Митровићев прелазак у Фулам окарактерисао као инсерте из познатог филма "Немогућа мисија", али је открио још неке занимљиве детаље:

- Славиша ми је рекао да не радим глупе ствари. Рекао је да своју страст усмјерим на давање голова, не на неке луде стартове. Разумијем га и слажем се са њим - рекао је Митровић.

Његов став о репрезентацији био је посебно интересантан овом британском листу:

- Бити Србин је нешто на шта сам најпоноснији. Моја земља је била у много ратова. Никада се не предајемо, ми се боримо за слободу. Српски менталитет је веома јак, баш због тога кроз шта смо прошли. Могу да се кладим да сваки Србин овако размишља. Што се тиче Мундијала, то ће бити највећи моменат у нашим фудбалским каријерима. Ако треба да крваримо тада, крварићемо, само да представљамо наш народ на најбољи могући начин - закључио је Митровић у изјави за Тајмс.

Извор: Танјуг