latinica  ћирилица
08/02/2018 |  13:02 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Бањалука- Уз нову апликацију до информација о представама

У Бањалуци је данас представљена апликација БЛ театар, помоћу које корисници могу пратити дешавања у свим бањалучким позориштима, те резервисати карте за представе.
Представљање апликације БЛ театар - Фото: СРНА
Представљање апликације БЛ театарФото: СРНА

Апликација, коју је креирала компанија Проинтер, доноси све информације о терминима представа, најаве премијера, те описе за сваку појединачну представу на репертоару.

Портпарол ове компаније Тамара Пећанац рекла је да апликација укључује сва активна позоришта на територији града Бањалука - Народно позориште Републике Српске, ДиС театар, Дјечије позориште Републике Српске, Градско позориште Јазавац, Невид театар и Бањалучко студентско позориште.

- Посебно нам је драго да су сва позоришта једногласно прихватила ову идеју и заједно са нама учествовала у изради апликације - рекла је Пећањчева новинарима.

Она је додала да је циљ био да се грађанима поклони нешто што ће им приближити понуду из области културе у граду на модеран и интуитиван начин.

Умјетнички директор Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић рекао је да је ово позориште са великим задовољством учествовало у овом пројекту.

- Овај пројекат нашој публици омогућава још један канал комуникације у погледу резервација улазница за наше представе. Апликација је одлично конципирана, прегледна, интиутивна, те је као таква једноставна за коришћење најширем опсегу потенцијалне позоришне публике - рекао је Стојковић.

Организатор Градског позоришта Јазавац, Љубиша Савановић, истакао је значај овог пројекта, који је ујединио сва бањалучка позоришта.

- Надам се да ће публика позитивно реаговати на овај заједнички корак свих позоришта и да ће им апликација олакшати пут до карата за представе - рекао је Савановић.

Апликација је потпуно бесплатна, а доступна је корисницима андроид и ИОС уређаја. Све детаље и линкове за даунлод апликације корисници могу пронаћи на интернет страници www.blteatar.com.

Извор: СРНА