latinica  ћирилица
08/02/2018 |  10:07 ⇒ 10:11 | Аутор: РТРС

Израел- Могућности успостављања директне авионске линије са Српском

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић разговарао је у Тел Авиву са министром туризма Израела Јаривом Левином о могућностима за успостављање директне авионске линије и о начинима повећања туристичког промета између Српске и Израела.
Глухаковић - Левин - Фото: СРНА
Глухаковић - ЛевинФото: СРНА

Глухаковић је истакао да сарадња двије земље може имати велике користи за Српску када је ријеч о усвајању искустава за што бољу изградњу туристичког имиџа и позиционирање на тржишту.

Он је навео да постоји још простора за сарадњу који би требало унапређивати у наредном периоду да би Српска као дестинација била ближа туристима из Израела, саопштено је из ресорног министарства.

Левин је навео да Израел има позитиван тренд у туристичком промету, односно да је забиљежено знатно повећање броја долазака туриста у Израел, више од 26 одсто у протеклих годину дана.

Према његовим ријечима, то потврђује да Израел постаје све занимљивија дестинација туристима из цијелог свијета.

Током дводневног боравка у Израелу /6. и 7. фебруара/ Глухаковић је присуствовао и отварању 24. Међународног сајма туризма у Тел Авиву на којем је и ове године представљена туристичка понуда Републике Српске.

Он је посјетио штанд Туристичке организације Републике Српске на којем су представљени најзначајнији туристички потенцијали Српске, међу којима је доминирала понуда бањског и планинског туризма, као и активног одмора у оквиру којег су представљени национални паркови, рафтинг и други видови авантуристичког туризма у Српској.

Глухаковић је изразио задовољство посјећеношћу штанда са туристичком понудом Српске, те навео да га радује што је примјетан интерес посјетилаца за оно што нуди Српска као неоткривена и јединствена дестинација.

Овогодишње учешће Српске на сајму оцијенио је као успјешно, и додао, да је Српска међу првим у региону препознала значај представљања на овом сајму, за који су ове године интерес показале и друге земље из окружења, попут Србије, Словеније, Македоније и Румуније.

Глухаковић је рекао да Министарство већ неколико година уназад даје подршку републичкој Туристичкој организацији за учешће на сајму туризма у Тел Авиву, јер је ријеч о најпосјећенијем сајму туризма у овом дијелу Медитерана.

"Велику подршку за наступ на сајму пружа и Представништво Републике Српске у Израелу и сигурно је да наш заједнички рад и сарадња дају допринос што успјешнијем представљању Српске у овој земљи", рекао је Глухаковић.

Међународни сајам туризма у Тел Авиву сматра се највећим сајмом туризма у источном Медитерану на којем сваке године учествује више од 1.700 излагача из 60 земаља и 17.000 посјетилаца.

Извор: СРНА