latinica  ћирилица
08/02/2018 |  09:00 ⇒ 22:00 | Аутор: РТРС

Влада Српске о плану усклађивања законодавства са правном тековином ЕУ

Влада Републике Српске разматраће данас Информацију о статистичким показатељима стања у областима прерађивачке индустрије и њиховом кретању за 2017. годину.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Влада ће разматрати и Информацију о провођењу мјера и активности из Акционог плана Републике Српске за реализацију препорука из Извјештаја мисије стручне процјене Европске уније у БиХ по питању слободе изражавања, из априла 2016. године.

На дневном реду је и Информација о изградњи објекта Регионалног центра Фоча, организационе јединице ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, Информација о потреби привремене одгоде наплате пореских обавеза Женском кошaркашком клубу Орлови Бањалука, Информација о приједлогу за суфинансирање пројеката Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, те Приједлог одлуке о давању сагласности Фонду за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске да, у складу са расположивим средствима, у укупном износу од 1.284.000 КМ, суфинансира пројекте.

Влада ће на данашњој сједници разматрати и Извјештај Централне пописне комисије за редован попис објеката, опреме и остале сталне имовине у Административном центру Владе Републике Српске, те Извјештај о спровођењу тендера за продају акција државног капитала из портфеља Акцијског фонда Републике Српске а.д. Бањалука у Акционарском друштву "Нови мермер" Шековићи.

Предвиђено је и разматрање Акционог плана усклађивања законодавства Републике Српске са правном тековином Европске уније и правним актима Савјета Европе за 2018. годину, Плана рада и финансијског плана Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, Плана управљања обласним ријечним сливом (дистриктом) ријеке Саве Републике Српске (2018-2021), Плана управљања обласним ријечним сливом (дистриктом) ријеке Требишњице Републике Српске (2018-2021).

Влада Српске ће размтрати и Приједлог одлуке о одобравању финансирања пројекта "Наставак изградње водоводне мреже у насељу Буна-Ходбина у Мостару" из донаторских средстава Владе Србије, Приједлог одлуке о утврђивању услова за додјелу концесије путем преговарачког поступка за изградњу аутопута Бањалука-Приједор, Приједлог одлуке о укидању статуса јавног добра у општој употреби, те Приједлог одлуке о давању сагласности за цијепање дијела парцеле на земљишту у власништву Републике Српске на Јахорини.

Предвиђено је и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности за продају некретнина у Сумпетру, Приједлога одлуке о преносу права својине на непокретностима на општину Рудо, Приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Министарству породице омладине и спорта, Приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији раднх мјеста у Републичкој управи цивилне заштите.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о одобрењу исплате средстава за социјално збрињавање радника, у износу од 504.126 КМ, за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање и осигурање од незапослености, затим Приједлог одлуке о давању сагласности на План утрошка средстава Министарству науке и технологије, Приједлог одлуке о престанку важења Одлуке о преносу права располагања и кориштења на стамбеним јединицама, број 04/1-012-2-573/15, од 19.3.2015. године.

Влада ће размтрати и Приједлог рјешења о избору најповољнијег понуђача и додјели концесије за коришћење пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју града Бијељина ради обављања ратарско-сточарске производње, Приједлог рјешења о давању сагласности на Приједлог уговора о замјени непокретности између Републике Српске, Владе Републике Српске, Министарства унутрашњих послова и општине Вишеград, Приједлог рјешења о одобрењу реалокације средстава Буџетске резерве, у износу од 293.374 КМ, те Приједлог рјешења о одобравању реалокације средстава у оквиру Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

На данашњој сједници биће размтран и Приједлог рјешења о одобравању реалокације средстава у оквиру Републичког хидрометеоролошког завода, Приједлог рјешења о одобрењу реалокације средстава са Основних школа, на Средње школа и Институције културе, Приједлог рјешења о одобравању реалокације средстава у оквиру Агенције за аграрна плаћања, Приједлог рјешења о одобрењу реалокације средстава у оквиру Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Приједлог рјешења о измјени Рјешења о именовању представника Републике Српске у међуинституционалне радне групе за израду стратешког оквира за реформу јавне управе у БиХ 2016-2020, те Приједлог мишљења о Иницијативи за доношење Закона о измјени Закона о комуналној полицији, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.