latinica  ћирилица
08/02/2018 |  07:55 | Аутор: РТРС

У нападу авијације САД погинуло око 100 сиријских војника

Око 100 припадника сиријске војске погинуло је приликом напада авијације америчке коалиције за борбу против терориста, јавила је телевизија АБЦ, позивајуцћи се на неименовани извор.
Амерички авиони (фото: The Canadian Press - AP) -
Амерички авиони (фото: The Canadian Press - AP)

Америчка коалиција је саопштила да су ноћас провладине снаге извеле напад, који "није био испровоциран", на штаб "Сиријских демократских снага" (СДФ).

У саопштењу се наводи да је затим коалиција, како би "одбила агресију на партнере који су учествовали у борби против теростичке организације Исламска држава, извела контра-напад. Том приликом најмање 100 сиријских војника је убијено.

Како је саопштио телевизији неименовани амерички чиновник, ваздушни удари и артиљеријска подршка су имали за циљ да одбију напад. По његовим ријечима, напад на сједиште СДФ источно од Еуфрата је био добро координисан, у њему је учествовала артиљерија, као и тенкови Т-54 и Т-72.

Чиновник је рекао и да је коалиција користила посебну телефонску линију за везе са руском војском како би их обавијестила о одбрамбеном ваздушном нападу у том подручју.

Извор: Спутњик