latinica  ћирилица
08/02/2018 |  07:44 ⇒ 20/03/2018 | 17:01 | Аутор: РТРС

Снијег на подручју Мркоњић Града, Кнежева и Приједора

У Републици Српској саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а на подручју Мркоњић Града, Кнежева и Приједора почео је да пада снијег, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Поледица је могућа посебно у вишим предјелима, а понегдје, у котлинама и дуж ријечних токова смањена је видљивост због магле.

Одрони су учестали на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Саобраћај је, због изградње будућег ауто-пута, обустављен на дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Клашнице један -Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем.

Саобраћај је, због санације, потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због радова на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица саобраћај је преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

За сва возила чија укупна маса прелази 16 тона забрањен је саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мокрим или влажним коловозима, а учестали су одрони.

Због снијега на коловозу посебан опрез неопходан је на путевима у сјеверозападним крајевима, као и на путевима Купрес-Шуица и Прилука-Гламоч, те ширем подручју Босанског Грахова и Томиславграда.

Магла смањује видљивост на појединим дионицама, посебно на путевима Лашва-Витез и Гламоч-Млиништа.

Поледица је могућа на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима.

На ауто-путу А1, дионици Сарајево запад-Лепеница због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је, у десној цијеви тунела Игман, као и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку.

Једном траком саобраћа се на магистралном путу Ресановци-Дрвар, због урушавања потпорног зида.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА