latinica  ћирилица
22/01/2018 |  18:34 | Аутор: РТРС

Виландер: Новаку пораз добро дошао, вратиће се

Тениски стручњак и коментатор "Еуроспорта" Матс Виландер сматра да је пораз од Хјеона Чунга добро дошао Новаку Ђоковићу да види гдје је послије шестомјесечне паузе.
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org) -
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org)

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је у осмини финала Аустралијан опена, пошто је Хјеон Чунг славио у три сета - 7:6, 7:5, 7:6.

Србин је и поред пораза освојио поене у Мелбурну јер је прошле године испао у другом колу.

Био је то тек четврти меч који је ове године одиграо Ђоковић, пошто је од четвртфинала Вимблдона направио паузу због повреде лакта.

"Чунг је заслужио побједу, поготово пошто је претходно побиједио и Сашу Зверева. Снажан је, његов форхенд је убитачан. Био је бољи играч у овом дуелу", констатовао је Виландер.

"Било је ово превише рано да би се мислило да Новак може да освоји турнир. Вјерујем да би он први то рекао. Мислим да му је све ово добро дошло да види гдје је, да схвати да има других играча, младих, који играју врло слично њему. Чунг игра са основне линије, креће се добро као што је Новак у прошлости, а физички је јачи у овом тренутку. Новак игра добро, вратиће се, ако то заиста жели", додаје Виландер.

Чунг је тек трећи играч који је у Мелбурну успио да побиједи Ђоковића са 3:0. Прије њега су то урадили Марат Сафин (2005) и Роџер Федерер (2007).

Извор: Независне новине