latinica  ћирилица
22/01/2018 |  18:22 | Аутор: РТРС

Ђоковић најавио могућност нове дуже паузе

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је у разговору са српским новинарима да постоји ризик да га поново чека дужа пауза.
Новак Ђоковић (Фото: twitter.com/AustralianOpen) -
Новак Ђоковић (Фото: twitter.com/AustralianOpen)

Послије пораза од Хјеона Чунга са 7:6, 7:5, 7:6 у четвртом колу Аустралијан опена, у којем је поново осјетио већи бол у лакту, Ђоковић каже да је пред њим нова одлука, да ће се консултовати са специјалистима, као и да му је ум и даље свјеж за тенис.

"Операција није била опција јер сам био увјерен од стране свих стручњака да то није најбоља опција у то вријеме. Да ли ће се то сада појавити као могућност, не знам. Очигледно је да још нисам ни близу стопостотног залијечења повреде. Нажалост, сада сам при крају првог сета осјетио мало већи бол, чак и под тим антиинфламаторним лијековима које никако не волим, али сам на њима живио годину и по дана због овога, па сам опет морао како бих издржао овај турнир. Није то нешто страно, многи врхунски спортисти то конзумирају, али та хемија увијек има нежељене нуспојаве. Дефинитивно морам да узмем поново неке ствари у обзир које на дуже стазе могу да буду рјешење како се не бих поново налазио у оваквим ситуацијама у којима тражим краткорочна рјешења – хајде само данас за сутра, то није исправно и не желим више да буде тако. Видјећемо, можда је опет дужа пауза преда мном, не знам, морам да снимим и да видим шта се догађа", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да ће у наставку лијечења свакако у обзир узети више мишљења, те да је још рано говорити у каквом је стању лакат заиста.

"Узећу више мишљења и пробаћу да донесем одлуку шта ми је исправно радити. Први пут у каријери суочавам се с овако озбиљном повредом, али барем су ми тако рекли стручњаци, то је дошло као посљедица посљедњих 12 година на високом нивоу, са толико одиграних мечева. Тако је како је, морам да прихватим ствари какве јесу. Хвала Богу, тенис ми није једина ствар у животу, иако бих волио да играм. Чекао сам шест мјесеци, такве су околности биле да сам имао трачак наде да бих могао да одиграм, на крају сам одиграо четири меча и захвалан сам на томе. Наравно да би идеално било да нисам имао болове, вјерујем да би и ситуација на терену била мало другачија, да сам имао могућност да одсервирам јаче и прецизније, али није се могло; Идемо даље, видјећемо", каже најбољи српски тенисер.

Извор: Независне новине