latinica  ћирилица
22/01/2018 |  17:09 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Због објављивања идентитета малољетника, затражена интервенција полиције у Сарајеву (ВИДЕО)

Радикална организација "Босански покрет националног поноса" на свом порталу објавила је фотографије младића из Источног Сарајева, чак и малољетника, које сматрају одговорним за уклањање, за Српску увредљивог транспарента, са моста на Скендерији.
Идентитет малољетника - Фото: РТРС
Идентитет малољетникаФото: РТРС

Чланови навијачке групе "соколови" поносни су што су уклонили такав натпис, иако су изложени медијском линчу у федералном Сарајеву. Предсједник Фудбалског клуба "Славија" Љубиша Ћосић, од полиције Кантона Сарајево и федералног МУП-а затражио је интервенцију.

Бесрамним етикетирањем као руље, објављивањем фотографија и личних података припадника навијачке групе "соколови" из Источног Сарајева, међу којима има и малољетника, сајт "Босански покрет националног поноса", ставио им је мете на чело. Страха нема каже један од "соколова", али опреза никада доста, зато смо и заштитили његов идентитет.

Један од навијача "соколова" из Источног Сарајева каже да је то у суштини медијски позив на линч, објавити фотографије малољетника и других, њихова имена, свакако је то за сваку осуду. Они су насумично ставили имена момака, који нису били са нама, али су у навијачкој групи.

Активисти "Босанског покрета националног поноса" не крију да им је Република Српска мрска. Уочи Дана Републике лијепили су плакате и качили транспаренте увредљивог садржаја по Сарајеву. И нико није реаговао. Један такав "чаршав" у "дрској" акцији група навијача Славије скинула је и као трофеј донијела у Источно Сарајево.

"Када смо видјели да су они то поставили на мост, ми смо се одмах организовала и скинули, само смо одговорили на провокацију. Бранили смо оно за шта су наши очеви гинули" коментарише један од навијача.

У ФК Славија кажу да навијачка група "соколови", нису хулигани, већ патриотски настројени младићи, неријетко дјеца погинулих бораца. Зато разумију њихов потез према онима који негирају и вријеђају Српску.

Љубиша Ћосић, предсједник ФК Славија Истиочно Сарајево истиче да ће они стати у заштиту ових дјечака, покушаће да интервенишу.

"Захваљујући вама интервенисаћемо код кантоналног и федералног МУП да се скину ове фотографије са сајта "Босанског националног покрета". Мислим да је ово непримјерено, ставља им се мета на чело", рекао је Ћосић.

"Босански покрет националног поноса" формиран је 2009. године, кокетирају са националсоцијализмом, промовишу супериорност Бошњака, траже да тзв. босански језик буде једини службени, а као основни циљ истичу Босну као државу, првенствено Бошњака.