latinica  ћирилица
22/01/2018 |  16:16 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Стефановић: У истрагу сви морају да се укњуче

Министарство правде самопроглашеног Косова, посредством ЕУЛЕКС-а обавијестило је Београд да је спремно да органима Србије пружи све податке о убиству, како би се истрага спровела координисано.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

Амбасадор Русије у Београду, Александар Чепурин, који се састао са предсједником Србије Александром Вучићем, затражио је учешће српских органа у истрази. Раније током дана министар унутрашњих послова Србије, изразио је сумњу да приштинске институције нешто крију од Србије, позвао их на размјену информација, али и на активније учешће међународних институција у јужној српској покрајини на истрази убиства.

"Како је могуће да се ЕУЛЕКС не укључује у истрагу, како је могуће да је на почетку изашао на терен, па одлучио да се не укључује у истрагу?! Како је то могуће и зашто? Ми инсистирамо на тим информацијама и подацима. Као што сте видјели, представници приштинских органа су рекли да Србија не може да буде дио истраге. Па са ким онда да дијелимо податке, неће они, неће ЕУЛЕКС, неће УНМИК, са ким онда да дијелимо податке? Са Аустралијом", коментарише Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Србије.