latinica  ћирилица
22/01/2018 |  12:12 | Аутор: РТРС

СДА оптужила СДП и Демократски фронт да призивају хаос у Федерацији

Странка демократске акције /СДА/ оптужила је Социјалдемократску партију БиХ /СДП БиХ/ и Демократски форонт /ДФ/ да призивају хаос и анархију у Федерацији БиХ /ФБиХ/.
Главни одбор СДА (foto: sda.ba) -
Главни одбор СДА (foto: sda.ba)

Из СДА наводе да су СДП и ДФ, када су сазнали да је заказана сједница федералног Парламента о ПИО-у и борачким законима, намјерно за дан раније заказали сједницу Представничког дома на којој ће бити расправљано о Приједлогу закона о изборним јединицама и броју мандата Парламента ФБиХ.

"Намјера им није усвајање Изборног закона, већ покушај блокаде и изазивање хаоса у ФБиХ. Ове странке су до сада у више наврата показале да њихов циљ нису реформе, већ ускостраначки интереси кроз јефтино политикантство", наводи се у саопштењу.

Из СДА наводе да су им пензионери, права бораца, стабилни буџети и европски пут БиХ "пуно важнији од измјена Изборног закона", те да СДП и ДФ "оваквим понашањем нису опозиција СДА већ интересима пензионера и бораца".

Представнички дом Парламента ФБиХ сутра би требало да се изјасни о Приједлогу закона о изборним јединицама и броју мандата Парламента ФБиХ чији су предлагач посланици ДФ-а и СДП-а БиХ. Након што се руководство Представничког дома Парламента ФБиХ оглушило на захтјеве за сазивањем ванредне сједнице, клубови посланика СДП-а и ДФ-а самоиницијативно су упутили парламентарцима позив на сједницу.

Извор: СРНА