latinica  ћирилица
22/01/2018 |  10:20 | Аутор: РТРС

Вучић: Посјета Космету важна за уједињење Срба

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан боравком на Косову и Метохији, јер је обавио изузетно важан посао за уједињење спрског народа на Космету.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Он је навео да је у разговору са Србима, током посјете Косову и Метохји, добро разумио да је велики број Срба који га је дочекао на Космету спреман да се бори за своју земљу, народ, своје породице и за опстанак.

Вучић је рекао за Вечерње новости да му је најстрашније када чује од политичких ривала да је скуп са Србима у Лапљем Селу "провидна режија", "политичка задруга" или "велики брат".

- Ја сам увео отворен и искрен разговор са народом, желио сам да чујем какви су им свакодневни проблеми и можемо ли да их ријешимо, не додворавајући се никоме. Искрено, нисмо могли да ријешимо 90 одсто њихових проблема, али 10 одсто смо могли - навео је Вучић.

Он истиче да је у контакту са тим људима рационално и реално говорио о ситуацији на Косову и Метохији, па макар то многи не вољели да чују.

- То се није допало Албанцима, а ни некима у Србији који би вољели да се Срби са Космета никада ни не чују. Разумијем Албанце што им много смета да се чује то да је мали Милан из Сувог Грла изгубио оца и да му је пуцано на брата или да је мајка са шесторо дјеце изгубила мужа и да јој је пуцано на сина. Јер, до сада је било приче да су само Срби злочинци - рекао је Вучић.

Он сматра да је најбитније да су људи први пут видјели права лица Срба на Космету који су изгубили најмилије и који само траже да могу да преживе.

- Они не траже освету. Траже да могу да буду Срби и да живе на свом огњишту. Заиста је много било дивних људи са горким судбинама - додао је Вучић.

На питање како је лично доживио то што су поједини опозициони лидери у Београду и на Космету њега и његов СНС практично оптужили за убиство Оливера Ивановића, Вучић је рекао да ти који га тако оптужују "не личе на људе".

- Када неко има потребу да шефа државе оптужује за тако нешто, а притом ти исти нити су икада били на Косову, нити су икада видјели Ивановића, на то је најбоље да оћутите и да не реагујете на нападе тих који мисле да су људи, а на људе не личе. На крају, када вам је савјест чиста, када радите у интересу свог народа, онда морате да издржавате све то и да идете напријед - рекао је Вучић.

Извор: СРНА