latinica  ћирилица
21/01/2018 |  19:22 ⇒ 22/01/2018 | 08:58 | Аутор: РТРС

Делегације Владе и Тјенђина: Успоставити привредну сарадњу

Делегација Владе Републике Српске, коју је предводио потпредсједник Антон Касиповић, разговарала је данас са делегацијом кинеског града Тјенђина, на челу са замјеником градоначелника Џаом Хаисаном.
Делегација Владе Српске и делегација Тјенђина - Фото: РТРС
Делегација Владе Српске и делегација ТјенђинаФото: РТРС

На састанку је разговарано о успостављању будуће сарадње у областима привреде, аграра, туризма, науке, културе и спорта.

Влада Републике Српске је опредијељена да пружи подршку свакој доброј иницијативи и да сарађује на партнерским односима са свим потенцијалним партнерима у ближем и ширем окружењу, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Овом приликом било је ријечи о успостављању економске пословне зоне, у оквиру које би се успоставила сарадња између домаћих компанија и привредника из Кине.

У циљу реализације будуће сарадње, разговарано је о узајамној посјети привредника Тјенђина и Републике Српске, како би се конкретизовале будуће активности на заједничким пројектима.

Отварање Конфуцијевог института у Бањалуци оцијењено је као важно упориште и мјесто које ће пружати подршку будућој заједничкој сарадњи.

Развој пословних зона је област потенцијалне сарадње са страним партнерима у Граду Бањалуци, као и унапређење међународне сарадње.

Састанку су присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић, министар економских односа и регионалне сарадње Златан Клокић, и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.