latinica  ћирилица
19/01/2018 |  17:31 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Суља: У понедјељак први резултати истраге

Приштински тужилац Шућри Суља, који у Косовској Митровици води истрагу о убиству лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића, најавио је да ће у понедјељак, 22. јануара, бити објављени први резултати истраге, укључујући снимке безбједносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу и форензичке доказе.
Косовска Митровица- запаљени аутомобил који су користили нападачи - Фото: РТС
Косовска Митровица- запаљени аутомобил који су користили нападачиФото: РТС

"Интензивно радимо на истрази убиства Оливера Ивановића. Очекујемо да ће резултати истраге у вези са снимцима безбједносних камера, прегледом возила и форензичким извештајем бити објављени у понедјељак", рекао је Суља.

Он је нагласио да ће у извјештај бити укључене и изјаве свједока, преносе београдски медији.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је у уторак, 16. јануара, испред сједишта странке у Косовској Митровици.

Полиција самопроглашеног Косова понудила је 10.000 евра за информације о убиству, а званични Београд затражио је да органи Србије учествује у истрази.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић оцијенио је да нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Ивановића ради најпрофесионалније могуће и да је потпуно нелогично одбијање Приштине да органи Србије помогну у истрази.

Извор: СРНА