latinica  ћирилица
19/01/2018 |  16:16 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Фис куп: Побједници слалома Емир Локмић и Елведина Музаферија

Побједник слалома који је данас одржан у оквиру Другог "Фис купа Мајнекс 2018" на стазама Ски-центра "Равна планина" у женској конкуренцији је Елведина Музаферија, док је прво мјесто у мушкој конкуренцији освојио Емир Локмић, обоје из БиХ.
Пале - почео други "ФИС трофеј Равна планина" - Фото: СРНА
Пале - почео други "ФИС трофеј Равна планина"Фото: СРНА

Локмић је рекао новинарима да је веома задовољан резултатима, посебно првом вожњом, да је стаза била одлична, а услови бољи него јуче.

Он је навео да се сутра и прекосутра такмичи на Јахорини, након чега слиједе припреме за Зимске олимпијске игре у Кореји.

"Представићу БиХ на Зимским олимпијским играма и једини сам мушкарац у дисциплини алпско скијање који ће представљати БиХ", истакао је Локмић.

Друго и треће мјесто у женском слалому освојиле су Петра Вељковић из Србије и Шејла Мердановић из БиХ, док је четврта била репрезентативка БиХ Нина Петровић.

У мушкој конкуренцији друго мјесто припало је скијашу из БиХ Марку Шљивићу, док је трећи био Георги Нусхев из Бугарске.

Предсједник Смучарског клуба "Пале" Игор Шљука нагласио је да је Други "Фис куп Мајнекс 2018" затворен и да се нада да ће постати традиционалан.

"Имали смо двије трке у слалому у мушкој и женској конкуренцији и све је успјешно завршено. Услови на стази били су идеални, остварени су одлични резултати и направљени бодови који некима отварају пут ка Олимпијским играма у Кореји", каже Шљука.

Тренер Скијашког клуба "Златибор" Горан Јевремовић похвалио је рад и ентузијазам Ски-центра "Равна планина".

"Након прве вожње такмичари су прошли са правим `светским временима` и трка је била атрактивна", рекао је Јевремовић.

Награде побједницима уручили су начелник Одјељења за општу управу града Источно Сарајево Младен Копривица и потпредсједник Скупштине општине Пале Предраг Ласица.

Организатори такмичења су Ски-центар "Равна планина" и Смучарски клуб "Пале", а овогодишњи "Мајнекс куп" окупио је 50 такмичара из 13 земаља.

Извор: СРНА