latinica  ћирилица
19/01/2018 |  11:25 ⇒ 20/01/2018 | 20:23 | Аутор: РТРС

Конфуцијев институт значајан за Српску (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примиo je данас у Бањалуци делегацију Универзитета технологије и образовања из Тјенђина коју је предводила ректорка Лиу Синг.
Додик са делегацијом из Кине - Фото: РТРС
Додик са делегацијом из КинеФото: РТРС

Предсједник Републике Српске изразио је задовољство поводом отварања Конфуцијевог института на УНИБЛ, истакавши да ће институт, кроз свој рад, омогућити сарадњу у области образовања и кулутре између ова два универзитета, као и између Бањалукe и Тјенђина.

Делегација Универзитета технологије и образовања из Тјенђина захвалила је предсједнику Додику на данашњем пријему и на подршци око отварања Конфуцијевог института.

Састанаку је присуствовала и делегација Универзитета у Бањалуци коју је предводио в.д. ректора Радослав Гајанин.

И предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са делегацијама Универзитета у Бањалуци и кинеског Тјенђин Универзитета, а поводом отварања Конфуцијевог института при Универзитету у Бањалуци.

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње у области културе и образовања, а у свјетлу отварања Конфуцијевог института при Универзитету у Бањалуци.

Премијерка Српске да делегацијом из Тјенђина

Цвијановићева је досадашњу сарадњу Републике Српске и НР Кине оцијенила веома успјешном, посебно када је ријеч о енергетском сектору и области саобраћаја, изразивши задовољство што ће, отварањем Конфуцијевог института при Универзитету у Бањалуци сарадња у области образовања и културе бити додатно оснажена.

Делегације Универзитета технологије и образовања из Тјенђина и Универзитета у Бањалуци изразиле су захвалност предсједници Владе Српске на подршци отварању Конфуцијевог института и јачању научно-образовне сарадње Српске и Кине.

У оквиру Конфуцијевог института студенти ће имати прилику да бесплатно похађају курсеве кинеског језика и стекну нова знања, а најбољим полазницима биће обезбијеђене посјете Кини, гдје ће имати прилику за усавршавање.