latinica  ћирилица
19/01/2018 |  08:50 ⇒ 08:51 | Аутор: РТРС

Крупа на Врбасу: Крава задавила домаћина

Алексије Ристић (71) из Крупе на Врбасу пронађен је мртав са вишеструким повредама врата, а увиђајем је утврђено да га је убила крава!
Крава задавила домаћина - Фото: Novosti.rs
Крава задавила домаћинаФото: Novosti.rs

Ристић је јуче ујутро краву извео из штале и кренуо да је води на парење с биком. Помоћу конопца животињу је вукао неколико стотина метара, а онда се крава нечег уплашила и потпуно отела контроли. У једном тренутку Ристића је оборила на земљу, а приликом пада он је главом ударио од камен.

Након тога крава је ходала око њега и више пута му око врата и тијела омотала конопац. Потом је почела да га вуче по земљи и трњу при чему је Ристић задобио вишеструке повреде, услед којих је преминуо. Након "убиства" крава је побјегла и до јуче није пронађена.

У ПУ Бањалука наводе да је тијело пронађено у сриједу око 12.15 поред макадамског пута у засеоку Ристићи.

"Извршен је увиђај и утврђено је да је Ристић кобног дана конопцем вукао краву. У једном тренутку животиња се отела контроли и оборила несрећног човјека, а потом се кретала укруг око њега и више пута му око врата и тијела омотала конопац, да би га потом вукла по земљи, при чему је задобио поврде од којих је преминуо - наводе у ПУ Бањалука.

Извор близак истрази каже да Ристић није имао ни промил шансе да преживи, јер га је животиња толиком силином вукла по земљи да му се конопац дословно урезао у врат. Истражиоци кажу да у дугогодишњој полицијској каријери никада ништа слично нису видели.

"Било је случајева у којима су домаће животиње, претежно бикови, убијали своје власнике, али углавом ударцима ногама или роговима. Овако нешто досада нисмо виђали" рекао је извор близак истрази.

Иза Алексије Ристића остали су супруга и син, са којима је живио, и кћерка која је удата у суседном селу. Нико од њих није запослен и породица је живјела углавном од сточарства и пољопривреде.

Извор: Вечерње новости