latinica  ћирилица
18/01/2018 |  18:24 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Мектић на рочишту "у свом стилу" (ВИДЕО)

Драган Мектић, министар безбједности БиХ, данас се нашао у судници и то по тужби за клевету и повреду части, коју је против њега поднијела потпредсједница ВСТС-а Ружица Јукић.
Драган Мектић (фото: youtube.com) -
Драган Мектић (фото: youtube.com)

Од фризерског посла и стицања диплома до дисциплинских комисија и дневница – око два часа трајало је рочиште о Мектићевим наводима о Јукићевој.

Која и данас истиче - нисам била фризерка, 19 година сам у правосуђу, нисам родица Гордане Тадић и не мрзим Србе.

- Он је све засновао на томе да је чуо од некога нешто, није имао ниједан доказ да оповргне оно што сам ја у тужби навела. Када једна јавна личност изађе и каже да је то тако, онда народ то прихвата да је то истина, међутим истина је увијек тамо негдје друго, каже Ружица Јукић.

Бити фризер је часно занимање, чуо сам да је била фризер и продавач, што бих ја то провјеравао, одговарао је Мектић који је опет чуо и да је Јукићева у рођачким везама с Тадићевом.

Јукићевој је спочитавао наводе о злочинима у Прњавору, пријавама против њега и да има фалсификовану диплому, што је она данас негирала.

Оставши при тврдњама да је правосуђе лоповско, криминално и корумпирано, Мектић је оцијенио да је Јукићева поштена, али да о њој као правнику нема никакво мишљење.

Цијели поступак оцијењује апсурдним и бесмисленим.

- Ја нисам имао неку потребу ништа да посебно да доказујем. Кажем још једном, осим да је она искористила ову прилику и имам осјећај да је зато и ушла у овај поступак да се пере, неку љагу са себе да скине за све оно што је изрекла у тој емисији, наводи Мектић.

Шта се ти петљаш, деконцентришете ме (чак и изгледом), мене стално прекидате, а она прича како воли Србе, црнце, бијелце, Ескиме, сваком лонцу поклопац – препознатљиви манир са прес конференција бх. министар безбједности, којем је спочитано непознавање поступка, пренио и у судницу, а судија Нивес Абдагић неријетко је морала да прибјегне опоменама.

- Ја сам за једну нормалну комуникацију, отворену, али никоме нећу дозволити, па ни Ружици Јукић ни пуномоћнику тамо да има право да упада у моју ријеч, да ме прекида, да добацује, а да ја то не узвратим на исти адекватан начин, додаје Мектић.

Мектић, који је у поступак ушао без правног заступника, на почетку је одбио нагодбу, јер му је био неприхватљив захтјев Јукићеве да одржи конференцију за новинаре на којој би признао да је у спорним иступима рекао неистине.

- Ја сам понудила судску нагодбу, управо што министар Мектић није имао никакав доказ на ову тужбу. Могао је и Мектић исто такође притужбу за клевету поднијети па да доказује све што мисли да треба да докаже. Он то није урадио, каже Јукићева.

Сљедеће рочиште заказано је за 22. фебруар, када би требало да свједочи и в.д. главног тужиоца Гордана Тадић која се данас због искрслих обавеза није појавила на суду.