latinica  ћирилица
16/01/2018 |  21:53 ⇒ 17/01/2018 | 13:31 | Аутор: РТРС

Химки савладао Звезду у Београду

Кошаркаши Црвене звезде доживјели су нови пораз у елитном такмичењу, пошто су у мечу 18. кола Евролиге на свом терену поражени од руског Химкија.

Црвена звезда је поражена на свом терену од Химкија са 79:70.

Црвено-бијели су лоше отворили три од четири четвртине, Алексеј Швед је у другом полувремену почео да погађа готово све, а Звезда је у посљедњем периоду пала.

Све је ријешено на минут и по до краја када је Бранко Лазић на Шведу направио неспортску личну грешку послије које је плеј руске екипе погодио бацања, а одмах затим и тројку.

Најбољи стријелац је био Алексеј Швед са 29 поена и пет тројки од којих је двије најбитније погодио у финишу меча. Имао је још четири асистенције и пет скокова.

Џејмс Андерсон је убацио 14 кошева, али је посебно важан у финишу био Тајлер Ханикат који је у неколико ситуација пронашао рупе у одбрани црвено-бијелих и са само четири поена доста допринио побједи Химкија.

У Звезди је најбољу партију од доласка одиграо Тејлор Рочести са 27 поена, девет скокова и седам асистенција. Немања Дангубић је одиграо фантастично са 20 поена, али то није било довољно. Фелдин је имао 13.

Иако је прије утакмице фокус био усмјерен ка Шведу као најбољем стријелцу Евролиге, прије свега Дангубић, а онда и Рочести потпуно су "украли шоу" фантастичном Русу.

Међутим, одличне партије Рочестија и Дангубића нису биле довољне да се заустави разиграна екипа предвођена Шведом и Стефаном Марковићем.

Сљедећи меч црвено-бели играју већ у четвртак у Тел Авиву против Макабија.

Извор: Агенције