latinica  ћирилица
16/01/2018 |  21:43 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Пелагићево- Крио 740 килограма дроге

У објектима, возилу и на парцели које је користио Јован Миросављевић (54) из Пелагићева пронађено је више од 700 осушених стабљика марихуане и већи број паковања ове дроге, односно укупно око 740 килограма, саопштено је из Тужилаштва Тузланског кантона (ТК), које је, осим Миросављевића, оптужило још три особе.
Марухана (Архив) - Фото: СРНА
Марухана (Архив)Фото: СРНА

Општински суд Лукавац потврдио је ту оптужницу против Миросављевића, те Амира Шиљковића (46) и Алена Мухаремовића (29) из Лукавца, као и Емира Туркушића (40) из Грачанице.

Подсјећамо, 20. октобра прошле године тузланска полиција, у сарадњи са Крим-полицијом из Бијељине, претресла је четири локације у Лукавцу, Пелагићеву и Грачаници, а тада је пронађено и више од 15 килограма марихуане припремљене за даљу продају.

Већ 10 дана касније огромна количине те дроге пронађена је на парцели, у објектима и возилу Миросављевића. Постала је то највећа пљенидба те дроге у БиХ у посљедњих 10 година.

"Оптужницом се Миросављевићу на терет ставља да је од маја до октобра 2017. године у Пелагићеву производио веће количине марихуане, те да ју је паковао и продавао већем броју особа на подручју Тузланског кантона и шире, између осталих и оптуженом Шиљковићу", наводе из Тужилаштва ТК.

Шиљковићу се на терет ставља да је више пута од Миросављевића и других особа набављао марихуану, паковао је и продавао већем броју особа.

"Током претреса његове куће у Лукавцу је пронађено више паковања марихуане припремљене за продају, у укупној количини од око један килограм", истичу из Тужилаштва ТК.

Емир Туркушић је оптужен да је у истом периоду у Грачаници набављао, вагао, паковао и већем броју особа продавао марихуану, док се Алену Мухаремовићу на терет ставља да је у Лукавцу набављао марихуану и хероин, те да је дрогу паковао и продавао већем броју особа у ТК.

Извор: СРНА