latinica  ћирилица
16/01/2018 |  18:58 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

"Кад имате Шапића на такмичењу, већ сте у финалу"

У српско-италијанској продукцији се снима филм о некадашњем ватерполисти и убојитом нападачу Александру Шапићу, а о њему причају бивши саиграчи и тренери.
Александар Шапић - Фото: B92
Александар ШапићФото: B92

Шапић је на друштвеним мрежама објавио кратак видео снимак у коме се може видејти дио материјала који ће се наћи у филму о трофејном репрезентативцу.

"Кад идете на неко велико такмичење спремате се цијело љето за то и знате да ћете сигурно доћи у финале јер имате Ацу у екипи. Било је онако лијепо задовољство да кажем", рекао је један од најбољих црногорских ватерполиста икада Борис Злоковић.

Некадашњи селектор Мађарске Денеш Кемењи каже да је стручни штаб увијек размишљао како да заустави Шапића кад год је Сбија играла против Мађара.

Ласло Тот описује као да је ватерполо игра осмишљена за Шапића, бивши шпански репрезентативац Мики Ока као да је имао широк репертоар напада због чега га је Свејтска федерација спорта и културе 2007. прогласила и најбољим ватерполистом нападачем у историји овог спорта.

"Тешко га је било чувати, морали сте га удвојити, неко га чува однапред, а неко му стално скаче на леђа. Много пута ни то није било довољно", каже Дубравко Шименц, репрезентативац Југославије и Хрватске у периоду од 1986. до 2004. године.

Чак 1.694 гола и 14 узастопних титула за најбољег стрелца лиге у три различите земље - Југославији, Италији и Русији. Шапић је по четири пута био најбољи стрелац ЕП и СП и још два пута на Олимпијским играма.

"Што се тиче Аце, да, он је у базену показивао да је прави играч, али ја волим и ван базена некакве 'фајтере', људе који имају некакве карактере. Човјек сам који воли друштво, оно што ви кажете, кафану и он је некако био на трагу тога, лијепо смо се дружили заиста", присјећа се Ивица Туцак.

Извор: Б92