latinica  ћирилица
16/01/2018 |  13:37 | Аутор: РТРС

Радојичић: Град ће уложити жалбу Врховном суду

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће Управа града поводом пресуде Окружног суда у Бањалуци о земљишту Пољопривредне школе уложити жалбу према Врховном суду, јер сматра да су неправилно утврђене чињенице у овом случају.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Према Закону о локалној самоуправи, ово земљиште требало би да припадне граду, а не Пољопривредној школи и о томе ће одлучивати суд", рекао је Радојичић новинарима.

Он је напоменуо да се питање земљишта Пољопривредне школе односи на десетине предмета, који се тичу различитих корисника, различитих честица и налазе се у различитим степенима одлучивања.

Говорећи о спору који се односи на имовинске односе, а који је град добио против предузећа "Аутопревоз", Радојичић је рекао да и ту постоји могућност жалбе за другу страну.

"На овој инстанци добили смо пресуду у корист града да је важећи уговор из 1979. године, који је нетрагом био нестао у одређеном периоду, те се није могло доказати да је дошло до замјене земљишта", појаснио је Радојичић.

Он сматра да је град успио аргументовано доказати валидност власништва над земљиштем, укључујући и објекат Музеја савремене умјетности Републике Српске, као и шире локације која укључује паркинг и стару аутобуску станицу.

"Сматрамо да у оба случаја имамо аргументацију у корист Града", истакао је Радојичић.

Извор: СРНА