latinica  ћирилица
16/01/2018 |  13:30 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Вучић: Србија ће пронаћи убице Оливера Ивановића! (ВИДЕО)

Изражавајући саучешће породици Ивановић и Србима на Космету у своје име, као и у име државе Србије, Вучић је истакао да је убиство Оливера Ивановића за Србију терористички акт.
Убијен Оливер Ивановић; Ванредни прес Вучића на РТРС-у - Фото: РТРС
Убијен Оливер Ивановић; Ванредни прес Вучића на РТРС-уФото: РТРС

Говорећи након ванредне сједнице Савјета за националну безбједност коју је сазвао након убиства Ивановића, Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је договорено формирање безбједносних органа Србије чији ће задатак бити да анализирају све информације надлежних органа у Приштини, ЕУЛЕКС-а и УНМИК-а, као и да учествују у истрази како би се открили налогодавци и извршиоци овог терористичког акта, без обзира на то о коме се ради.

Вучић је рекао да ће Србија пронаћи убицу јер постоје одређени подаци и докази, али да ће званични Београд чекати реакцију из Приштине и међународне заједнице.

"Убијен је човјек који, сасвим сигурно, није позивао на сукоб Срба и Албанаца. Ово је напад прије свега на породицу, Србе на Космету и Србију и убице ће одговарати. То мора бити јасно", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је нагласио да се делегација Србије данас повуклала са преговора у Бриселу, због убиства Ивановића, али и пријетњи ратом и ратним сукобима. Као правог господара Косова означио је предсједника Демократске партије Косова и парламента самопроглашеног Косова, Кадрија Весељија, који је данас најавио да се "албанска војска неће зауставити до Ниша".

"Разумјели смо пријетње и ћутање међународне заједнице. Постоје идеје унутар КФОР а да прекину заједничке контроле административне линије са Војском Србије и упозоравам да нико неће моћи да изазове дестабилизацију сјевера Космета или централне Србије", истакао је Вучић.