latinica  ћирилица
15/01/2018 |  20:58 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Незадовољство националном заступљеношћу полицијских службеника

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ, након примљених информација од СИПА БиХ, Граничне полиције и Дирекције за координацију полицијских тијела, изразио је незадовољство националном заступљеношћу полицијских службеника по организационим јединицама и чиновима у тим полицијским агенцијама.
Парламентарна скупштина БиХ - Фото: РТРС
Парламентарна скупштина БиХФото: РТРС

Одбор сматра да је потребно озбиљније приступити рјешавању овог питања, како би се процентуална заступљеност конститутивних народа и осталих побољшала у односу на постојеће стање, у складу са Уставом БиХ и Законом о полицијским службеницима БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине.

На сједници су договорени детаљи у вези са састанцима чланова Одбора са руководиоцима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Сипе и Граничне полиције БиХ.

"Примљене су к знању и информације о истеку мандата и евентуалном испуњавању услова за одлазак у пензију руководилаца и замјеника руководилаца наведених полицијских агенција", наведено је у саопштењу.

Усвојен је закључак да се ове информације упуте на увид министру безбједности БиХ. У закључку се тражи и да руководиоци и њихови замјеници благовремено доставе министру и Независном одбору информацију о евентуалном испуњавању услова за одлазак у пензију.

На сједници је усвојен и у даљу парламентарну процедуру упућен Приједлог извјештаја о раду Независног одбора Парламентарне скупштине за прошлу годину.

Са дневног реда сједнице скинуто је разматрање нацрта закона о полицијским службеницима БиХ у контексту закључака Одбора са 32. сједнице.

Извор: СРНА