latinica  ћирилица
14/01/2018 |  17:09 ⇒ 15/01/2018 | 08:07 | Аутор: РТРС

Предсједник Србске части: Немамо ништа са политиком, Мектићеве тврдње измишљотина

Игор Билбија, предсједник Удружења "Србска част" рекао је да његово Удружење није политички обојено, и да их нико не финансира.
Игор Билбија (фото: N1) -
Игор Билбија (фото: N1)

"Што се тиче Удружења Србска част, ми немао чланове, имамо симпатизере. Мој брат има регистровано Удружење у Србији, ми овдје немамо али радимо на томе. Имамо пуно симпатизера, ми смо патриотска организација, удружење Православаца, Срба, која покушава да помогне нашем народу у складу са нашим могућностима", истакао је Билбија за Н1.

Удружење је у прошлости спроводило хуманитарне акције, помагали су социјално угроженима храном и новчано.

"Када смо правили акцију за помоћ дјечаку из Бањалуке, операција очију, 1.200 евра су нам послали Бошњаци из Беча. На моје име, Игор Билбија".

За Н1 је коментарисао изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића о Удружењу "Србска част".

"Да сам ја лично у питању не бих коментарисао. Јер је то болесна лаж. Пошто је организација у питању, то је болесна измишљотина. Напад је то на мене, моју породицу, моју безбједност. Ја као Православац, Србин, имам другара Хрвата, Бошњака, Албанаца. Они су се показали у ова три дана, звали су ме приватно. Неки су хтјели да дођу и сједе са мном. Моји Бошњаци ће да вам кажу ко сам и шта сам".

Милорад Додик и СНСД не финансирају рад Удружења, нагласио је Билбија.

"Ја предсједника Милорада Додика не познајем. Нити он мене. Сликали смо се, част ми је сликати се са предсједником Републике Српске. Славио сам Дан Републике Српске, славићу га док Српска постоји. Нисам ја сам на улици био, хиљаде су биле. Нисмо ништа направили", поручује Билбија.

"Ми немамо ништа са политиком, нисмо обојени, нити имамо фондације са политичарима", каже предсједсједник Удружења "Србска части"

Да ли ће тужити Драгана Мектића - још не зна.

"Разумијем да новинар Журнала може да напише и не размишља. Али да министар тако прича, то је смијешно. Ако сам и за шта крив - нека ме осуде", напомиње Билбија.

Извор: Н1