latinica  ћирилица
14/01/2018 |  16:38 | Аутор: РТРС

Вулин: У Србији 4.000 миграната, 22.000 спријечено да уђе

На територији Србије данас се налази око 4.000 миграната, изјавио је министар одбране Александар Вулин.
Мигранти - Фото: ТАНЈУГ
МигрантиФото: ТАНЈУГ

Вулин је то изјавио током обиласка припадника Заједничких снага Војске Србије и МУП Републике Србије, ангажованих на обезбјеђењу границе на објекту "Мокрање" код истоименог граничног прелаза.

"На територији Републике Србије се данас налази нешто око 4.000 миграната, што је свакако број који можемо да контролишемо. Њихов далеко највећи број се налази у нашим прихватним центрима, гдје су контролисани, гдје су медицински збринути и на сваки други начин заштићени," рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, мјешовите снаге војске и полиције су годину дана спријечиле око 22.000 миграната да илегално уђу у Србију.

"Можете да замислите како би изгледало да није било свих ових дјевојака и момака из МУП-а и Војске Србије, како би изгледала наша земља да је мигрантска криза била потпуно неконтролисана", рекао је министар одбране Србије.

Он је истакао да сви припадници Војске Србије и МУП-а одлично сарађују на задатку чувања државне границе.

"Све друге су се веома често показале и као не баш добро организоване и не баш добри домаћини, а ми смо се показали као земља која је изузетно добро организована која је у стању да заштити ове људе, али на првом мјесту да заштити свакодневни живот сваког од наших грађана," рекао је Вулин.

Вулин је "Мокрање" обишао у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића.

Извор: Танјуг, Б92