latinica  ћирилица
14/01/2018 |  08:53 ⇒ 08:56 | Аутор: РТРС

Данас хладно и облачно, температура до четири степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити хладно и облачно уз слабе падавине и дневну температуру ваздуха до четири степена Целзијусова.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Јутрос је умјерено до претежно облачно уз слаб мраз, а око ријека и по котлинама магловито, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће хладније и облачно уз повремене и слабе падавине. На сјеверу и сјевероистоку остаје суво уз краће сунчане периоде.

На југу ће падати киша, а на истоку и западу ће провејавати слаб снијег.

Падавине ће бити слабе, једино ће на југу током поподнева киша бити нешто јача, а на планинама на истоку може пасти око пет центиметара снијега.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од нула до четири, на југу око седам у вишим предјелима од минус два степена Целзијусових.

Температура јутрос у 8.00 часова: Хан Пијесак, Мраковица и Бјелашница минус четири степена Целзијусова, Соколац, Кнежево и Мањача минус два, Котор Варош, Гацко, Мркоњић Град, Крупа на Уни, Бањалука, Брод, Бијељина и Тузла нула, Крупа на Врбасу, Невесиње, Приједор, Рудо, Шипово, Вишеград,Нови Град, Сребреница, Добој и Ливно један, Источно Сарајево, Зворник, Србац, Сарајево и Бугојно два, Билећа четири, Требиње пет, Мостар, Неум осам степени Целзијусових.

Извор: СРНА