latinica  ћирилица
13/01/2018 |  16:53 ⇒ 14/01/2018 | 08:34 | Аутор: РТРС

Бањалучки ћевап добио свој фестивал! (ВИДЕО)

Сваки путник који дође у Бањалуку, пред себе стави задатак да проба једно од најпознатијих јела. Град на Врбасу од данас је богатији за још једну манифестацију, посвећену бањалучком ћевапу.
Ћевап фест - Фото: РТРС
Ћевап фестФото: РТРС

Коначно се и то догодило- најпопуларнији бренд града Бањалука, бањалучки ћевап добио је манифестацију и част коју заслужује.

Ћевап фест- туристичка и гастрономска манифестација одржава се први пут данас у Бањалуци.

- Сви ми који смо мало старији знамо да је бањалучки ћевап бренд нашег града. Ево и млади су се досјетили. Ово је био прави потез у право вријеме, истакао је Небојша Куштриновић, промотер Ћевап-феста.

Оригинална рецептура и облик популарне плочице, који бањалучки ћевап разликује од свих осталих и више је него довољан разлог да ово јело, које је постало популарно широм свијета, буде и заштићено као један од локалних брендова.

- Бањалучки ћевап је један од производа који је карактеристика нашег града и постоји један потенцијал оваквог догађаја, да се развија и да буде традиционалан, да буде сличан као Октоберфест у Њемачкој. Већ је покренута иницијатива за брендирање, појашњава граданачелник Игор Радојичић.

Организатори су за први фестивал, уз добре ћевапе "послужили" и добар културно умјетнички програм, који траје од 11 ујутро, па скоро до поноћи.

На паркингу испред Музеја савремене умјетности, окупио се велики број грађана, а за роштиљ мајсторе није било одмора.

Манифестација посвећена бањалучком ћевапу ове године је организована као један од програма зимских празника.

Према најавама организатора, већ постоје идеје и иницијативе да сљедећи фестивал буде у љетном периоду и да траје више дана.