latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:49 | Аутор: РТРС

Медојевића саслушао специјални полицијски тим

Функционер Демократског фронта Небојша Медојевић рекао је да је Специјални полицијски тим током данашњег саслушања тражио од њега да се изјасни о три случаја.
Небојша Медојевић (фото:курир.рс) -
Небојша Медојевић (фото:курир.рс)

Медојевић је навео да се први односи на наводну улогу оперативаца Агенције за националну безбједност /АНБ/ Зорана Лазовића и Душка Голубовића у шверцу кокаина за Италију.

"О томе постоји досије у италијанским службама безбједности, специјализованим агенцијама за борбу против наркотика и Министарству правосуђа. Умјесто да се обрате министру правде Црне Горе Зорану Пажину, да он затражи информације од италијанских колега и ријеши посао за пет минута, они зову мене", рекао је Медојевић, који је и лидер Покрета за промјене.

Он је навео да се други случај тиче наводне наредбе бившег премијера Мила Ђукановића да се 24. октобра 2015. године пуца на демонстранте ДФ-а. "Он је у Оперативном центру АНБ-а наредио да се пуца у народ. Постоје камере и свједоци, то је лако утврдити. Ту су још били Ранко Кривокапић, Рашко Коњевић и Душко Марковић", рекао је Медојевић.

Он каже да се изјаснио и о случају у којем је обавијестио надлежне органе, а који се односи на одлуку главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића да, по договору са браћом Ђукановић, затражи укидање његовог посланичког имунитета, а све с циљем да у Спужу буде организован напад на њега.

Медојевић каже да је ове случајеве "покренуо" врховни државни тужилац Ивица Станковић 27. децембра прошле године. "То је врло интересантан моменат. Не знамо да ли је ово иницирао неко споља", рекао је Медојевић.

Он тврди и да Специјалном полицијском тиму, док је Катнић главни специјални тужилац, неће давати информације које добија од повјерљивих извора из АНБ-а, Управе полиције, Тужилаштва.

"Неодговорно је очекивати да дајем објашњења Катнићу, који има контакте са лицима високо позиционираним у врху организованог криминала. Имам сумње да су га на функцију поставили Мило Ђукановић, побратим Зоран Лазовић и група блиска Ацу Ђукановићу. Он не може да води ове истраге јер је у сукобу интереса", тврди Медојевић, који је најавио да ће убудуће на конференцијама за новинаре износити повјерљиве информације до којих буде долазио.

Извор: Срна