latinica  ћирилица
12/01/2018 |  12:38 | Аутор: РТРС

Јункер у Бугарској: И наш приоритет је Западни Балкан

Предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер поручио је данас да је бугарски приоритет - Западни Балкан - такође приоритет Европске уније.
Жан Клод Јункер - Фото: AFP
Жан Клод ЈункерФото: AFP

"Ваш приоритет - Западни Балкан, је и наш приоритет", нагласио је Јункер приликом посјете Софији гдје је разговарао са премијером Бугарске Бојком Борисовим.

У наредних шест мјесеци Бугарска преузима предсједавање Европском унијом.

Борисов и Јункер, како се наводи, очекују побољшање дијалога са државама сусједима Европске уније.

Бугарски премијер је примијетио да је током 10-годишњег чланства у блоку Бугарска стекла искуство у суочавању са низом разноврсних криза кроз које је Унија прошла, као и да ће остати активно укључена у преговоре о њеној будућности.

"Имамо велику одговост у наредних шест мјесеци, али ћемо остати поуздан партнер у потрази за споразумима по питању најважнијих тема заједнице. Приписујемо изузетну важност јачању јединства ЕУ", нагласио је предсједник бугарске владе.

Они су, како је саопштено из владе Бугарске, разговарали о партнерству са Европском комисијом током бугарског предсједавања (од јануара до јуна 2018), нагласивши да су предуслов за напредак у најважнијим питањима повјерење и сарадња међу члановима кабинета који ће председавати Европским савјетом.

Извор: Тањуг