latinica  ћирилица
11/01/2018 |  08:38 ⇒ 08:42 | Аутор: РТРС

Рибник: Срећа Петровића са њихових петоро дјеце (ВИДЕО)

Тридесетједногодишњи Владимир и двадесетосмогодишња Наташа из мјеста Доња Превија код Рибника имају петоро дјеце. Најстарија Лара има девет година, а најмлађи Никола тек три седмице. Њихов дом испуњен је радошћу и оним најважнијим - срећом...
Седмочлана породица Петровић - Фото: Screenshot
Седмочлана породица ПетровићФото: Screenshot

Владимир и Наташа Петровић у брачну заједницу ступили су 2009. године. Од тада до данас влада брачна идила. За девет година добили су чак пет потомака, што је у данашње вријеме позитивно изненађење јер се ријетки одлучују за више дјеце.

- Ја волим дјецу, а мој деда је имао седморо њих, четири сина и три кћерке. Њега сам највише волио и на њега сам се угледао. Нема ништа љепше од породице на окупу и куће пуне дјеце - прича поносни отац Владимир.

Владимир је возач камиона, па је тако често на путу. Ипак, слободно вријеме проводи у игри и дружењу са својим малишанима. Жао му је што супрузи не може више да помогне око дјеце јер је на њој највећи терет, али, како истиче, то је слатки рад. Најважнија је добра организација, а ни помоћ бака и дека не изостаје.

- Организација и помоћ баке и дједа је кључна. Тек када добијете своју дјецу осјетите праву срећу и ништа вам није тешко - каже Наташа.

Најмлађи Никола у породицу је дошао прије само три седмице. Најстарија Лара је мамина десна рука, па се због тога некада и важна прави, у шали каже Наташа. Иако је само Владимир запослен, Петровићи се не жале.

- У данашње вријеме мало породица се одлучује за више дјеце, а дјеца доносе највећу срећу. Најбитније је да су здрава, а све друго ће уз труд, вољу и жељу већ доћи - истиче Наташа.

Пуна кућа, дјечији смијех и плач, дио су свакодневнице породице Петровић. Радости и среће у њиховом дому не недостаје и оним најмлађима никада није досадно.

- Најљепше на свијету је имати пуно браће и сестара. Увијек се имаш с ким играти и никада ниси сам - каже деветогодишња Лара, уз гласно одобравање браће.

Једини члан ове дивне породице који није разумио чему толико гужва у кући био је најмлађи Никола, али и њему ће ускоро бити све јасно. Све у свему, рецепт за породичну идилу је јасан- мање изговора више потомака, а баш као што кажу наши домаћини, битно је само здравље, а уз вољу и труд, све остало ће доћи.