latinica  ћирилица
10/01/2018 |  20:34 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Рукометаши БиХ славили у Швајцарској

Рукометаши БиХ су славили у Швајцарској резултатом 24:21 у трећем колу групе 6 квалификација за Свјетско првенство које ће се 2019. године одржати у Данској и Нјемачкој, те ће им за пласман у бараж бити довољан и неријешен резултат против исте селекције у Тузли у суботу.
Рукометна репрезентација БиХ - Фото: nezavisne novine
Рукометна репрезентација БиХФото: nezavisne novine

Бх. репрезентација је одлично ушла у сусрет и у деветој минути је имала предност резултатом 4:2, но потом је домаћа екипа направила серију 3:0 и повела са 5:4.

Потом се у наредних десетак минута играло гол за гол, а у 22. минути серијом 5:1 Швајцарска стиже до предности 11:8.

Но, изабраници Билала Шумана нису дозволили домаћину да се одлијепи, те су до краја полувремена успјели изједначити на 12:12.

Почетком другог полувремена Швајцарска се одвојила на плус два (17:15), али се 15 минута прије краја наша репрезентација вратила у игру и дошла до новог изједначења (18:18), а десет минута прије краја меча изабраници Билала Шумана су стигли до плус два (20:18), што се испоставило као кључни тренутак меча.

До краја сусрета наши репрезентативци су сачували предност и заслужено славили, те им за пласман у бараж одговара и реми у посљедњем колу у Тузли (20 сати) против Швајцараца.

Најбољи стријелац у бх. репрезентацији био је Марин Вегар са шест голова, док је Лукас фон Дешванден постигао пет голова за Швајцарску.

Извор: Независне, Кликс